Barcolobo

Sorteer op:

Huidig jaartal: 2011
€8,26

Barcolobo wordt gemaakt op het landgoed La Rinconada, een bijzonder en prachtig natuurlijk landschap in de Castronuño regio (Valladolid), waar de Duero rivier doorstroomt in de vorm van een sikkel en zo vorm gaf aan de grond waarop dit landgoed zich bevindt. Deze plaats heeft een lange traditie voor het verbouwen van gewassen, veeteelt en jacht binnen de bevoorrechte omgeving van de "Riberas de Castronuño - Vega del Duero" natuurreservaat, een habitat van uitzonderlijke waarde voor verscheidene diersoorten zoals de purperreiger, herten, wilde zwijnen en talloze andere dieren.

In 2001 werd beslist om een oude droom te doen herleven en de traditie van wijnbouw, die ooit bloeide op La Rinconada, te herstellen. De meest geschikte stukken grond werden omgebouwd tot wijngaarden, terwijl een oude schuur, ooit gebruikt voor graanopslag, nu onderdak geven aan de installaties van de wijnmakerij.
De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 20 hectare en omvatten de Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon druiven. Het land wordt gekenmerkt door zijn zandige en rotsachtige bodem, die samen met het continentale klimaat beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan (koude winters en warme zomers), een fundamentele rol spelen in de ontwikkeling van de voorraad en de productie van druiven van uitzonderlijke kwaliteit en een hoge concentratie.


 

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x