Château du Vieux Moulin

Sorteer op:

Geen producten gevonden...
Château du Vieux Moulin is gesitueerd in de Loupiac streek, gekend voor zijn schitterende zoete (nog betaalbare) witte kwaliteitswijnen. Het kasteel zelf is eigendom van de familie Perromat (Château de Cérons).
De familie Perromat heeft wijngaarden aan beide zijden van de Garonne. Aan de linkeroever ligt Barsac, Cérons en Podensac, hier worden traditionele zoet wijnen gemaakt maar ook rode en droge witte Graves.
Op de rechteroever ligt Loupiac.
De liquoreuze wijnen van de rechteroever van de Garonne hebben gemeenschappelijke kenmerken. Ze hebben een lichtere en minder rijke smaak dan de wijnen van Sauternes. Pourriture noble treedt hier bovendien minder vaak op. Dit blijkt ook uit de hogere toegestane opbrengst per hectare: geen 25 hectoliter zoals in Sauternes, maar 40 hectoliter. In de praktijk wordt dit rendement bijna nooit gehaald.
De wijnboeren zijn al blij met 30 hectoliter.

Zoete wijnen noemt men ook wel ‘dessertwijnen’. Dat suggereert dat alle zoete wijnen bij alle nagerechten passen. Dat is niet het geval. Er zijn veel soorten zoete wijnen, en binnen de groep liquoreuze wijnen bestaan grote verschillen. Ze zijn bijvoorbeeld lang niet allemaal even zoet. Een wijn past alleen bij een nagerecht, als in elk geval het zoetgehalte overeenkomt. Als het nagerecht zoeter is dan de wijn, smaakt zelfs een zoete wijn zuurYou are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x