Gin & Tonic

Sorteer op:

Deze tonic is voorbehouden om te mixen met whisky, rhum en andere spirits.
€1,25
Verrassende gin
€43,95
Pittig en verrassend
€46,36
Huidige batch: 2015
€41,51
Huidige batch: 2015
€45,89
Huidige batch: 2015
€45,89
Huidige batch: 2015
€45,89
Een frisse en orignele citrusgin.
€44,62
Een goede Gin, heerlijk fris met lekkere citrus extracten.
€45,44
De smaak wordt verfijnd door toevoeging van 13 botanicals waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, citroenschil, lavendel, gember, oranjebloesem, cassia en veenbessen.
€40,84
Ondanks zijn Spaanse afkomst is het een oerklassieke London dry gin.
€39,72
Niet driemaal zoals de “gewone” premium maar liefst vier keer is deze “ultra” premium gedestilleerd uit hoogwaardig Engels graan
€49,21

Gin stamt rechtstreeks van jenever af en wordt dan ook op graan gestookt. Reeds in de middeleeuwen werd in de Lage Landen op kleine schaal een op jenever lijkende drank gemaakt. Professor Franciscus de le Boë Sylvius zou omstreeks 1650 een destillaat gestookt hebben dat hij genièvre of genova noemde. De bevolking veranderde de naam al vlug in "genever" en "jenever".

In Engeland heeft deze drank een eigen ontwikkeling doorgemaakt. De basis bleef het stoken van granen, maar er werken meer en meer "botanicals" aan toegevoegd. Al zou men nog gewild hebben om dezelfde naam "jenever" te behouden, de Engelsen konden het absoluut niet uitspreken. Het werd vlug een afkorting van "Jen" dit al snel Gin werd.

Gin wordt zelden puur gedronken omdat het vrij droog is. Als het dan toch zou gebeuren, is dat eerder als degistief in de plaats van een grappa of een marc.

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x