Over ons

 
 
 
 
 
 
 
 
 

We zijn een familiale wijnhandel waar we constant op zoek zijn naar wijnen met een perfecte prijs/kwaliteit. Met een uitgebalanceerd assortiment weten al heel wat klanten de weg te vinden naar onze Wineshop.

Twee keer per jaar hebben we openproefdagen, het ideale moment om het assortiment optimaal te kunnen verkennen en uiteraard gebruik te maken van de vele WINEDEALS die voor die dagen worden uitgewerkt. Vanaf voorjaar 2016 bieden we een 80 tal referenties uit het vaste assortiment aan tijdens die dagen, aangevuld met 30-50 éénmalige referenties. 

Maar ook Events nemen een grotere plaats in. Zo is de Wine Trading Factory de vaste logistieke partner voor de wijnen van heel wat Events in Klein-Brabant. Door onze professionele en directe aanpak zijn dit samenwerkingsverbanden op lange termijn.

Maar die Events nemen ook in de Wineshop en Eventroom een alsmaar grotere plaats in. Het is juist die kruisbestuiving die zorgt voor dit uniek concept...

 

Tijdslijn

1996: Opening restaurant Klokkenhuys naast de kerk in Sint-Amands

1997: Joke & Bart huren een Molbilhome op zoek naar een betere verhouding prijs/kwaliteit voor de huiswijnen van het restaurant. Vanaf dit moment zal tot op vandaag, Villié-Morgon altijd een speciale plaatst blijven hebben in het hele wijnverhaal.

1999: meer en meer restaurantklanten zijn overtuigd van de geselecteerde wijnen. Langzamerhand ontstaat het idee voor de Wine Trading Factory. 

2002: de Wine Trading Factory wordt opgericht om de verkoop van de wijnen in het restaurant en de verkoop voor de klanten thuis uit elkaar te houden.

2003: het restaurant wordt overgelaten en we nemen onze intrek in een oude schoenfabriek in de Hekkestraat.

2005: we verhuizen met het hele gezin ook naar de Hekkestraat om dichter bij de zaak te wonen.

2010: het idee ontstaat om naar een veel groter pand te verhuizen (wel 20x zo groot).

2011: de ideeën worden concreet. De oude fabriekshal van kinderschoenenfabrikant Guma wordt aangekocht en heel grondig onder handen genomen. Er volgt een lange en soms wel zeer intense periode van verbouwingen.

2012: in november 2012 wordt de nieuwe Wineshop in gebruik genomen: 500 vierkante meter wijnplezier.

2013: in april worden de meetingroom en de verhuurburelen in gebruik genomen.

2013: 31 augustus 2013 is de datum waar het eerste feest wordt gegeven in een volledig afgewerkt Eventroom.

2014: onze eerste werknemer verlaat terug het schip. Een hele tijd wordt zijn taak met passie overgenomen door Jessy.

2015: de Eventroom en de Wineschop draaien op volle toeren. Joke en Bart  besluiten een partner te zoeken voor de uitbating van de Eventroom. Na veel lange gesprekken vinden we Tom en Marijke, twee gedreven Eventmanagers uit Opwijk. De nieuwe samenwerking wordt grondig aangepakt en we splitsen de hele fabriekshal op in verschillende stukken. De Eventroom zal apart verkocht worden.

2016: de Eventroom is verkocht, de Wineshop schuift op naar een volledige geacclimatiseerde ruimte en maakt plaats voor de Eventroom XL: de ruimte voor alle Events van de Wine Trading Factory. Op momenten dat deze niet gebruikt wordt door ons, kun je als klant deze ruimte ook inplannen voor eigen feesten.

2016: er komt versterking uit onverwachte hoek. Sam Vanderleen zal zich profileren als smaakconsulente binnen de Wine Trading Factory en werkt ook aan een eigen project rond thee. TASTED is geboren. In het najaar zal het haar studies Event- en Projectmanagement combineren als student-ondernemer. Een dametje met pit en een visie.

 2017: dit wordt een speciaal jaar vol veranderingen... Gaande weg zul je ze hier kunnen terugvinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x