Or Tea

Sorteer op:

Gekleurde keramische mokken van kwalitatief porselein (mag in vaatwas), inclusief deksel en filter in inox.

De filter is voldoende groot, zodat de losse thee vrij in het warme water kan rondzwemmen en zo genoeg ruimte heeft om zijn smaak af te geven. D
€24,50
Linnen zakjes of losse thee
€9,90
Linnen zakjes of losse thee
€9,90

We spreken enkel over thee wanneer we het hebben over het waterige aftreksel van de bladeren van de Camellia sinensis of Chinese theeplant. Alle overige drankjes zijn infusies, zoals bv. een kruideninfusie of een infusie van rozenbottel of linde.

De verschillende theesoorten komen van één en dezelfde plant namelijk de Camellia sinensis. Het verschil zit hem in de bereidingswijze van elke soort. Hierbij een overzicht:

  • Witte thee wordt enkel gestoomd en daarna gedroogd. Witte kwaliteitsthee uit de regio Fujian noemen we silver needle.
  • Groene thee wordt eerst verslensd, daarna pas gestoomd of gevuurd en dan gedroogd.
  • Oolong thee wordt eerst verslensd, daarna gedeeltelijk gekneusd, gedeeltelijk gefermenteerd, gevuurd en dan gedroogd.
  • Zwarte thee wordt volledig verslensd, volledig gekneusd, volledig gefermenteerd daarna pas gevuurd en dan gedroogd. Wanneer we voor 1/4 silver needle white tea aan de blaadjes toevoegen en het volledige proces laten doorlopen spreken we over een kung fu.
  • Een Pu'er thee is een zwarte thee, waar het fermentatieproces niet werd stopgezet. De blaadjes worden onder stoom samengeperst en daarna in zijdepapier en bamboebladeren gewikkeld om verder te rijpen. De smaak van de pu'er is afhankelijk van hoe lang het rijpingsproces heeft geduurd. Er bestaan pu'ers die wel 30 jaar hebben gerijpt.
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x