Monastrell

Sorteer op:

Geen producten gevonden...

De Monastrell is afkomstig van de Spaanse Oostkust in de buurt van Valencia. Daar werd deze druif al voor het eerst bij zijn naam genoemd aan het einde van de 14e eeuw. Zijn naam is afgeleid van het latijnse woord ‘monasteriellu’ ofwel klooster. De exacte oorsprong van de Monastrell ligt hoogstwaarschijnlijk in de regio Camp de Morvedre bij Valencia.

Toen de druif in de 16e eeuw zijn weg vond naar Zuid-Frankrijk lag de naam Mourvedre daarom voor de hand, hoewel die naam pas in de 18e eeuw op schrift werd gezet. De druif wordt soms ook Mataro genoemd, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten.

De Mourvedre/Monastrell heeft veel warmte nodig om tot volledige rijping te komen. Daarom is de druif vooral te vinden in de Franse wijnstreken Provence en Languedoc-Rousillon. In Spanje wordt de druif op grote schaal aangeplant in de warme gebieden rond Murcia en Castilla-La Mancha. Buiten Europa is de enige significante aanplant te vinden in Californië.

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x