Alain Jaume

Sorteer op:

Huidige jaargang: 2019
€8,69
Huidige jaargang: 2016
€13,23
Huidige jaargang: 2019
€8,69
Huidige jaargang: 2018
€14,73
Huidige jaargang: 2019
€8,69

In 1826 besliste Mathieu Jaume om wijnstokken te verbouwen in Châteauneuf-du-Pape. Sedertdien zet de familie Jaume al verschillende generaties lang het werk van wijnbouwer verder. Odile en Alain Jaume breiden in 1979 de familietraditie verder uit met de oprichting van het Domaine Grand Veneur. De wijnkelder vind je bij het buitenrijden van Orange.
In 2003 zet de familie in op het kwalitatieve potentieel van Lirac: dit terroir van kiezelstenen wordt de thuisgrond van het Domaine du Clos de Sixte. De verscheidenheid aan terroirs neemt verder toe door de aankoop van Château Mazane in Vacqueyras, en Domaine de la Grangette Saint-Joseph in Côtes du Rhône. Op alle domeinen wordt biologische landbouw toegepast. Vanaf 1997 werken we samen met de naburige appellaties. De daar gemaakte selecties verrijken onze productie: Ventoux, Cairanne, Rasteau, Gigondas... Elk terroir, elke assemblage heeft zijn unieke karakter. Vanaf nu wordt de huisstijl Alain Jaume duidelijk aangeduid op het etiket, om zo alle wijnen van het huis met elkaar te verbinden.

Wijngaard: meer dan 155 hectare in bio in de zuidelijke Rhône: Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Vacqueyras, Côtes du Rhône.
Oogst: kleine rendementen: 30 à 40 hl/ha naargelang de druivensoort, dit om goed uitgebalanceerde en geconcentreerde wijnen te verkrijgen. Wijnkelder: vinificatie onder thermoregulering, in open inox vaten. Hierdoor is afzonderlijke vinificatie per perceel mogelijk, en het vergemakkelijkt het onderdompelen van de pellen (schilletjes) tijdens de gisting. De rijping vindt ondergronds plaats: de Grenache in betonnen cuves, en de Syrah en de Mourvèdre gedurende 1 à 4 jaar in houten vaten.
Wijnen: wij streven naar finesse en de expressie van het authentieke terroir van elke wijn.
In 2009 schreef Robert Parker: "For the last 7-8 years, this has been one of the best-run estates in Châteauneuf-du-Pape. Alain Jaume family continue to propel Domaine Grand Veneur into the upper echelon of quality. They also offer an impressively well-made negociant line of wines . The hallmarks of wines include an extraordinary purity of flavor and impeccable balance. "

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x