Château Saint-James

Sorteren op:

Sale
Huidig jaartal: 2015
€7,98 €7,18

Bergachtig gebied onder Narbonne en Carcassonne. Lange wijntraditie want de Romeinen verscheepten reeds vanuit Narbonne grote hoeveelheden wijn. Pas sinds kort is het gebied weer onderweg een belangrijk wijngebied te worden in kwaliteit.
De Languedoc heeft zich in de laatste twintig jaar enorm veranderd van volumeproducent tot kwaliteitsproducent. Tegenwoordig zijn in de Languedoc steeds meer karakteristieke wijnen te ontdekken.

-Oppervlakte: 12192 ha.
-Aleen wijn van speciaal geselecteerde terreinen.
-Alleen rode, witte en rosé wijn
-Druivensoorten rode wijn: Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsaut, Terret, Maccabéo (de laatste drie in totaal niet meer dan 10%)
-Druivensoorten witte wijn: Clairette, Grenache blanc, Bourboulenc, Ugni blanc, Roussanne, Rolle, Maccabéo, Marsanne.
-Productie max. 54 hl. per ha. 
 
De Corbières is te splitsen in de Corbières-Maritimes, langs de kust met kalkhoudende grond en de Hautes-Corbières, meer bergachtig en met rotsige bodem met leisteen.
 
Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De droge winden uit de Pyrenëen, zoals de Tramontane, maken dit gebied tot het droogste van Frankrijk.

De château Saint James is gelegen in het hart van de Corbières, in de buurt van de Abdij van Fontfroide, en dateert uit de achttiende eeuw .

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x