Domaine Luquet

Sorteren op:

De wijngaarden van het Domaine Roget Luquet worden al zes generaties lang door de familie Luquet geëxploiteerd. De volledige oppervlakte van alle wijngaarden is beplant met Chardonnay druiven. In 1969 zijn Benoit Luquet - een vigneron uit Fuissé - en Jacques Rollin begonnen met een bescheiden stuk grond van 4,7 hectare. Inmiddels is de 6de generatie aan de slag.

Vandaag de dag is het een groot en dynamisch wijnhuis met ongeveer 30 hectare aan wijngaarden in de appelations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé en Macon. Jaarlijks worden er door Domaine Roget Luquet zo’n 240.000 flessen geproduceerd, waarvan 40% wordt verkocht in Frankrijk en 60% geëxporteerd.

Tip als je het domein bezoekt: Roger is de naam van de vader van de huidige generatie wijnbouwers. De naam van de huidige wijnbouwer is Patrick (zie foto hieronder). Smalend zegt hij altijd: al 25 jaar ben "de Roger" van Luquet. Met ingang van september 2017 zal de naam Roger verdwijnen van het etiket en uit de benaming en gaat men de jarenlange traditie kracht bijzetten door overal op de vermelden "depuis 1873". 

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x