Sarah's Creek

Sorteer op:

Geen producten gevonden...

Sarah's Creek is een wijnboerderij uit Zuid-Afrika die deel uitmaakt van een groter geheel nl. Stockwell uit de BAR vallei (afkorting van Bonnievale, Ashton en Robertson) op een tweetal uren rijden van Capetown.

Het is een familie Estate die zich nestelt langs de Langeberg. Al sinds 1888 is het eigendom van de familie Malherbe, rechtstreekse afstammelingen van de de Hugenoot Gideon Francois Malherbe die in 1688 aankwam in Zuid-Afrika om er wijn te gaan maken in de Franschhoek. Met een vingerwijzing naar zijn afkomst doopte hij zijn Estate om naar Normandy.

Ondertussen zitten ze in de 12de generatie met Marga Malherbe. Zij staat er om gekend om tradities te eren maar telkens op zoek te gaan om de moderne manier van wijn maken er mee te kunnen combineren. Het is die combinatie die er voor zorgt dat het telkens gaat over unieke wijnen.

Sarah's Creek is van oorsprong een legende dat gaat over een meisje die altijd te laat op school kwam. Ze zocht zo haar eigen weg over de Creek, geleid door de dieren in en rond het water door van steen naar steen te springen. En op een dag... is ze nooit meer aangekomen.

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x