Torré Dei Beati

Sorteren op:

Fausto is misschien wel één van de meest aangename wijnboeren die wel al ontmoet hebben. Zelf heel technisch aangelegt maakt hij wijnen die uit de band springen.

De naa Torre dei Beati komt van een fesco van Het Laatste Oordeel die in een oud kerkje hangt. Een detail van deze fresco toont de Torre dei Beati, vertaald de toren van de heiligen. Het fresco laat zien hoe de zielen van de overledenen worden beproefd en hoe alleen zij die deugdzaam leefden de poort passeren naar het eeuwige leven. Het blijft in het midden of de verwijzing van het wijnbedrijf naar deze toren de druiven symboliseert die op weg naar de fles eveneens de strengste selectie ondergaan.

De wijngaarden van Torre dei Beati liggen op een hoogte tussen 250 en 320 meter en de grote verschillen tussen warme zeewind overdag en de koele wind 's nachts vanaf de Gran Sasso creëren de juiste omstandigheden voor gezonde druivengroei. De bodem bestaat uit kalkrijke klei. 

Direct naast de oude, in originele stijl gerestaureerde boerderij is op smaakvolle wijze een nieuwe moderne cantina gebouwd. Hier worden de 100% biologische wijnen van Torre dei Beati gemaakt. De boerderij zelf dient op dit moment vooral als een superlocatie voor proeverijen van de wijnen. 

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x