- Druif: Sauvignon Blanc
- Foodpairing: Te serveren als aperitief, lichte voorgerechten. Een topper bij heel wat pure visgerechten, schaal en schelpdieren... De uitgesproken mineraliteit en het zilte karakter passen uitermate bij kreeft, zeervruchtenschotels...
- Wijn: Intense fris met zacht karakter. Citrusvruchten worden gevolgd door aroma's van peer, perzik en abrikoos. Een intense en lange afdronk met een mineraal en ziltig karakter. De zuiverheid en intensiteit typeren deze klassieker, dit geeft deze wijn een zeer hoge prijs/kwaliteitverhouding.
- Extra: Een Terroir van gesteenten als vuursteen, caillottes (klei-kalksteen) en witte mergel... 100% Biologisch? In 1981 volgen de broers Yvon en Pascal hun vader Raymond Tabordet op, op het familiedomein van 4,5 hectare in Sancerre. Ze beslissen om uit te breiden en ook Sauvignon aan te planten in Pouilly-Fumé. Hun beider zonen komen erbij in 2008. Ondertussen ging Yvon op pensioen, en bestrijkt het domein 4,5 hectare in Sancerre en 12 hectare in Pouilly-Fumé. De wijngaarden liggen verspreid over de gemeentes Saint-Laurent l’Abbaye, St Martin-sur-Nohain en Tracy op de rechteroever van de rivier de Loire, 200 km ten zuiden van Parijs, in het hart van Frankrijk. De bodem bestaat uit caillottes (harde stenige kalk uit prehistorische tijden), silex en kalkhoudende klei (terres blanches). Het werk in de wijngaard is bijzonder belangrijk om gezonde druiven te krijgen. Meteen de oogst worden de druiven naar de 2 pneumatische persen geleid met een capaciteit van 40 hl. Na de vinificatie op inox tanks rijpt de wijn verder op zijn "lies" gedurende 5 à 6 maanden.
Frankrijk, Loire, Pouilly-Fumé