100% Sauvignon Blanc, 100% Biologisch
in 1981 volgen de broers Yvon en Pascal hun vader Raymond Tabordet op, op het familiedomein van 4,5 hectare in Sancerre. Ze beslissen om uit te breiden en ook Sauvignon aan te planten in Pouilly-Fumé. Hun beider zonen komen erbij in 2008. Ondertussen ging Yvon op pensioen, en bestrijkt het domein 4,5 hectare in Sancerre en 12 hectare in Pouilly-Fumé.
2. Wijngaard: de wijngaarden liggen verspreid over de gemeentes Saint-Laurent l’Abbaye, St Martin-sur-Nohain en Tracy op de rechteroever van de rivier de Loire, 200 km ten zuiden van Parijs, in het hart van Frankrijk. De bodem bestaat uit caillottes (harde stenige kalk uit prehistorische tijden), silex en kalkhoudende klei (terres blanches). Het werk in de wijngaard is bijzonder belangrijk om gezonde druiven te krijgen.
3. Oogst: Net voor de oogst rond eind augustus wordt van iedere wijnstok onrijpe of minder gave trossen weggeknipt. Vanaf halfweg september worden dus enkel rijpe en gezonde druiven geoogst op machinale wijze.
4. Wijnkelder: meteen bij ontvangst worden de druiven naar de 2 pneumatische persen geleid met een capaciteit van 40 hl. Na de vinificatie op temperatuurgestuurde inox tanks rijpt de wijn verder op zijn "lies" gedurende 5 à 6 maanden.
Een Terroir van gesteenten als vuursteen, caillottes (klei-kalksteen) en witte mergel...
Lichtgeel met zilveren reflecties
De mineraliteit van de wijn wordt vermengd met exotisch fruit (ananas), citrusvruchten (mandarijn, roze grapefruit), en geel fruit. Een kruidige achtergrond versterkt de aromatische intensiteit.
Krachtige en frisse Smaak. Citrusvruchten worden gevolgd door aroma's van peer, perzik en abrikoos. Een dichte afdronk met een lange afdronk op een vleugje passievrucht. De zuiverheid en intensiteit typeren deze klassieker, dit geeft deze wijn een zeer hoge prijs/kwaliteitverhouding
Te serveren als aperitief, lichte voorgerechten. Een topper bij vis, schaal en schelpdieren...
Frankrijk, Loire, Pouilly-Fumé