Bodegas Emina Reserva
Deze wijn wordt alleen gemaakt als het wijnjaar uitstekend is en dan in beperkte hoeveelheden vanwege de zorgvuldige wijze waarop hij wordt geproduceerd. De druiven ondergaan een tweeledig selectieproces, zowel in de wijngaard als in de bodega. De druiven worden één voor één geplukt, waarbij alleen de druiven van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd.
Vatveroudering gedurende 16 maanden in Franse eik; afkomstig uit de bossen van de Allier, waar hij wordt geteeld volgens de haute futaie of de reguliere hooglandmethode. Eenmaal gebotteld, rust de wijn enkele maanden om het proces van afronding te voltooien .
Levendige kersenrode kleur. Zijn diepe kleur is te danken aan de langdurige maceratie met de huiden. Het boeket is aangenaam, zeer zuiver met intense geuren van rode en zwarte bosvruchten. Rijpe kersen maken plaats voor braambessen. Zeer elegante kruidige noten, van tabak en cacao tot een schoon leer en zoethout dat zeer subtiel maar zeer goed geïntegreerd is. Met een nogal verleidelijke geur en een opmerkelijke complexiteit die zeer goed geïntegreerd is. Om in alle rust van te genieten. In de mond is het lang, intens, vol en krachtig maar elegant. Zoete tannine die in de mond ligt. De vruchten van het bos keren terug inde afdronk, met hints van rood fruit, kersen in likeur, die plaats maken voor het pittigere element.
Wijngaarden Ribera del Duero: Valdelacasa, La Cabaña, El Horno, Valdebaniego (Valbuena de Duero) 2,35ha, 2,55ha, 6,52ha
Bodem van:
leem-kalksteenbodems
traditioneel voor rood op hoogtes van:
860/850m, 760/750m, 820/870, beperkt tot 3.000 Kg/ha
Een combinatie van kracht & complexiteit met een zijdezacht karakter aangevuld met de typische kruidigheid
