Italië, Piemonte Lees meer..
De droom was om een Langhe DOC Nebbiolo van puurheid van aromaten, ras waarheid en diepte te produceren. Als het mogelijk is, verlangen we ernaar om deze vrucht in de vroege uren van elke dag te plukken. Maceratie is lang en zeer zacht, dus om lift en energie te behouden aan deze wijn.
In 1971 was Aldo Vaira een van de eerste adoptanten van de biologische landbouw in Piemonte. Wijngaarden worden nu al bijna 50 jaar gekoesterd en de grond wordt door middel van grassen en dekkingen beschermd. Met een ongelooflijke verhouding van handwerk per hectare is de landbouw bij Vajra een werk van liefde en "receptvrije" aandacht. Er wordt ook intensief onderzoek gedaan naar het monitoren en verbeteren van de biodiversiteit van zowel ora als fauna, niet alleen in de wijngaarden, maar ook in de elden en bossen van de wijnmakerij.
Het fruit voor deze Langhe DOC Nebbiolo werd geplukt tussen 7 en 22 oktober. Het plukken gebeurt individueel voor elke site, en we kiezen soms voor meerdere passages om de diversiteit van elke wijnstok te respecteren. De fermentatie duurde gemiddeld 19 dagen en werd gevolgd door een spontane malolactische fermentatie.
Het grootste deel van de rijping vindt plaats in roestvrijstalen vaten, waarbij een klein deel van de wijn alleen in neutraal eikenhout wordt gebotteld als dat nodig is. Dit voor 8 tot 14 maanden.
Italië, Piemonte, Langhe
Italië, Piemonte
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen