Pittacum Aurea

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Pittacum
€ 33,49 Incl. btw
  • Koop 2 voor €31,82 per stuk en bespaar 5%

Huidige jaargang: 2015

Op voorraad

Topwijn van het domein!

De percelen met de beste wijnen zijn van oudsher bekend in de regio Bierzo. De finca areixola, een eeuwenoude wijngaard, bevindt zich op zo'n terrein en is beplant met gobelvormige wijnstokken zoals de traditie dat voorschrijft. Deze wijngaard laat alleen handmatige zorg toe, de bodem, ongeschonden en niet aangetast door zware machines kent alleen de voetafdrukken van de wijnbouwers.

De druiven komen in kleine dozen van 12 kilo bij de wijnmakerij aan. De druiven worden per tros geselecteerd op de sorteertafel en gekneusd zonder te ontkiemen. De wijnbereiding vindt plaats in roestvrijstalen kuipen met een lichte dop en het overhevelen van de most tijdens de gisting, die 15 dagen duurde bij 28 ºC graden. Na een maceratieperiode van 20 dagen werd de wijn uitgebloed en nog twee weken in de tank bewaard voordat hij naar nieuwe Franse eikenhouten vaten met elk 220 liter inhoud werd gebracht. Aan het einde van het voorjaar, met de komst van goed weer en begunstigd door stijgende temperaturen begon de malolactische gisting in het vat, die duurde van het begin tot het einde van juni. Toch bleef de wijn in het vat om te voldoen aan de vereiste 14 maanden rust waarin de wijn ongestoord in de kelder wordt achtergelaten zonder een enkele stelling. Daarna wordt de wijn gebotteld en begint een nieuwe periode van lange rust die nog twee jaar zal duren.

Rijke kleur. Elegant, rood fruit, kersen en bessen, pure Menda-geur. Later verschijnt de minerale component als aarde en steen. Gestructureerd in de mond, evenwichtig en fris, eindigt na een lang finale. Een zuivere, rechttoe rechtaan en diepgaande wijn.

Lam, rund- en wildstoofpotjes gekookt in wijn, gegrild vlees zijn enkele voorbeelden van de vele andere voedselbereidingen die ideaal zijn om te worden gecombineerd met Pittacum Aurea. We raden aan om zeer hete, kruidige smaken te vermijden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x