Porto

Sorteer op:

Deze port is volledig 20 jaar gerijpt op zeer oude houten vaten van 600 liter. Ze dragen bij tot de lichtere tawny kleur van de porto.
€38,26
Deze port is volledig 10 jaar gerijpt op zeer oude houten vaten van 600 liter. Ze dragen bij tot de lichtere tawny kleur van de porto.
€19,98
Gemaakt van 3 klassieke druiven uit de Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca is dit ook een mooie, klassieke Tawny porto.
€8,71
Deze porto is samengesteld uit 5 verschillende druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinta Cao.
€18,78

Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd. Vroeger heette de stad Cale en later Portucale, waar de landsnaam Portugal van is afgeleid.

Porto/Douro is één van de oudste wijngebieden ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het wijngebied ligt langs de rivier de Douro, beginnend bij de stad Regua en eindigend bij de Spaanse grens. Onofficieel valt het gebied in drie subgebieden uiteen; Baixo Corgo, de Cima Corgo en de Douro-Superior. Het gebied is circa 250.000 ha groot waarvan er circa 40.000 ha grond is beplant.Het wijngebied is in eerste instantie aangelegd voor de productie van Port.

Het is een ruig en bergachtig gebied met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Leisteen heeft als eigenschap dat het de warmte goed vasthoudt. Overdag dringen de zonnestralen de grond in en 's nachts wordt de warmte afgegeven aan de druiven. Dit zijn omstandiggeden die ideaal zijn voor wijnbouw.

Het gebied heeft een landklimaat. De zomers zijn heet en er valt dan weinig regen. De winters zijn koud en er kan sneeuw vallen. Het klimaat wordt beheerst door hoge bergen die de wijngaarden beschermen tegen Atlantische winden.

Er zijn ongeveer 100 druivensoorten in gebruik. De meest gebruikte zijn Bastardo, Mourisco Tinto, Tinta Roriz en Tinta Francisca voor rood; Mavasia, Rabigato, Viosinho en Donzelinho voor wit.

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x