Menu
0
Meer dan 20 jaar ervaring
Voor 16 uur besteld? Volgende werkdag verstuurd.
Er wordt ook gratis verstuurd
3 winkels onder één dak

Over ons

 
 
 
 
 
 
 
 
 

We zijn een familiale wijnhandel waar we constant op zoek zijn naar wijnen met een perfecte prijs/kwaliteit. Met een uitgebalanceerd assortiment weten al heel wat klanten de weg te vinden naar onze Wineshop.

Twee keer per jaar hebben we openproefdagen, het ideale moment om het assortiment optimaal te kunnen verkennen en uiteraard gebruik te maken van de vele WINEDEALS die voor die dagen worden uitgewerkt. Vanaf voorjaar 2016 bieden we een 150 tal referenties uit het vaste assortiment aan tijdens die dagen, aangevuld met 30-50 éénmalige referenties. 

Maar ook Events nemen een grotere plaats in. Zo is de Wine Trading Factory de vaste logistieke partner voor de wijnen van heel wat Events in Klein-Brabant. Door onze professionele en directe aanpak zijn dit samenwerkingsverbanden op lange termijn.

Tijdslijn

1996: Opening restaurant Klokkenhuys naast de kerk in Sint-Amands

1997: Joke & Bart huren een Molbilhome op zoek naar een betere verhouding prijs/kwaliteit voor de huiswijnen van het restaurant. Vanaf dit moment zal tot op vandaag, Villié-Morgon altijd een speciale plaatst blijven hebben in het hele wijnverhaal.

1999: meer en meer restaurantklanten zijn overtuigd van de geselecteerde wijnen. Langzamerhand ontstaat het idee voor de Wine Trading Factory. 

2002: de Wine Trading Factory wordt opgericht om de verkoop van de wijnen in het restaurant en de verkoop voor de klanten thuis uit elkaar te houden.

2003: het restaurant wordt overgelaten en we nemen onze intrek in een oude schoenfabriek in de Hekkestraat.

2005:we verhuizen met het hele gezin ook naar de Hekkestraat om dichter bij de zaak te wonen.

2010: het idee ontstaat om naar een veel groter pand te verhuizen (wel 20x zo groot).

2011: de ideeën worden concreet. De oude fabriekshal van kinderschoenenfabrikant Guma wordt aangekocht en heel grondig onder handen genomen. Er volgt een lange en soms wel zeer intense periode van immense verbouwingen.

2012: in november 2012 wordt de nieuwe Wineshop in gebruik genomen: 500 vierkante meter wijnplezier.

2013: in april worden de meetingroom en de verhuurburelen in gebruik genomen.

2013: 31 augustus 2013 is de datum waar het eerste feest wordt gegeven in een volledig afgewerkt Eventroom.

2014: onze eerste werknemer verlaat terug het schip. Een hele tijd wordt zijn taak met passie overgenomen door Jessy.

2015: de Eventroom en de Wineschop draaien op volle toeren. Joke en Bart  besluiten een partner te zoeken voor de uitbating van de Eventroom. Na veel lange gesprekken vinden we Tom en Marijke, twee gedreven Eventmanagers uit Opwijk. De nieuwe samenwerking wordt grondig aangepakt en we splitsen de hele fabriekshal op in verschillende stukken. De Eventroom zal apart verkocht worden.

2016: de Eventroom is verkocht, de Wineshop schuift op naar een volledige geacclimatiseerde ruimte en maakt plaats voor de Eventroom XL: de ruimte voor alle Events van de Wine Trading Factory. Op momenten dat deze niet gebruikt wordt door ons, kun je als klant deze ruimte ook inplannen voor eigen feesten.

2016: er komt versterking uit onverwachte hoek. Sam Vanderleen zal zich profileren als smaakconsulente binnen de Wine Trading Factory en werkt ook aan een eigen project rond thee. TASTED is geboren. In het najaar zal het haar studies Event- en Projectmanagement combineren als student-ondernemer. Een dametje met pit en een visie.

 2017: dit wordt een speciaal jaar vol veranderingen: eind november 2017 werd in Sint-Amands de Versmarkt Puur Smaak opgericht in de gebouwen waar de Wine Trading Factory al gehuisvest is. Met ons assortiment wijnen maken we permanent deel uit van deze Versmarkt waar heel veel rechtstreeks van bij de boeren komt. Een leuke filosofie die perfect aansluit in deze van de Wine Trading Factory

2018: Wine Trading Factory zal volgend jaar volledig opgenomen worden in het overkoepelend verhaal van Puur Smaak: Food&Farmers. Voor de klant verandert er eigenlijk niets, meer nog, het assortiment wijnen zal nog toegankelijker worden in de nieuwe geklimatiseerde wijnstock.

2019: Teun versterkt het team van Wine Trading Factory. Deze jonge kracht ontpopt zich tot een heuse wijnadviseur en is ondertussen gediplomeerd sommelier. 

2020: in dit moeilijke Corona jaar vindt de Wine Trading Factory nog meer de weg naar de particuliere wijngenieter.

2021: de webshop van Wine Trading Factory krijgt een volledige make-over en we verwelkom onze jongste telg in de Food&Farmers groep: Wineful.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00