Wildseizoen

Wanneer we wild en wijn gaan combineren maken we een onderscheid tussen veder- en pelswild. Deze hebben namelijk een heel andere structuur en vragen hierdoor ook andere wijntypes. Veel hangt af van de bereiding: een fijner en puurder gerecht of een stevige rijke stoofpot...

-Vederwild: rijke, lichte, soepele wijnen

-Pelswild: volle wijnen en wijnen met meer kracht, liefst mooi gerijpt zodanig dat de tannines versmolten zijn en één geheel vormen met de rest van de wijn.

Als je dit als basisregel toepast zit je al voor 90% juist. Persoonlijke smaak staat natuurlijk boven alles! 

Extra vragen of info over het combineren van wijn & gerecht? Stuur gerust een vrijblijvende mail naar [email protected] of neem telefonisch contact op 0476/47 56 62. Onze wijnadviseur geeft met veel plezier de nodige tips om de perfecte harmonie tussen wijn en gerecht te beleven!

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x