Touriga Nacional

Sorteren op:

Huidig jaartal: 2019
€6,86
Deze porto is samengesteld uit 5 verschillende druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinta Cao.
€18,78
Huidige jaargang: 2018
€10,49

De Touriga Nacional is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Portugal. Hier geldt de druif als belangrijkste ingrediënt voor de betere kwaliteiten rode port en daarnaast vormt de druif verplicht een aandeel in de rode wijnen uit de regio Dão.

Deze druivensoort komt vermoedelijk uit de regio Dão in het midden van Portugal en wordt voor de eerste maal in 1822 genoemd naar het gelijknamige dorp Touriga in het noorden. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat dit ras samen met de Marufo de bekende druif Touriga Franca heeft voortgebracht. Tevens is vastgesteld dat de Touriga Nacional genetisch heel dicht bij de Rufete staat, een druif uit de regio Castelo Branco in het zuidoosten van Portugal.

Een laag rendement door onder andere de kleine druiven. Geschiktheid tot verbouwen in gebieden waar wijnbouw erg moeilijk is, door onder andere steile hellingen, dragen niet bij aan populariteit van deze druif. Kenmerken van deze vroegrijpe druif zijn een dikke schil, aroma's van zwart fruit, zoals de zwarte bessen en bramen. De druif kan een intens diepe kleur in wijn geven evenals een lange levensduur door het hoge gehalte aan tannine.

Andere namen voor deze druif: Bical Tinto, Mortagua, Mortagua Preto, Tourigo Antigo, Tourigo do Dão

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x