Menu
0
Meer dan 20 jaar ervaring
Voor 16 uur besteld? Volgende werkdag verstuurd.
Er wordt ook gratis verstuurd
3 winkels onder één dak

Bbq - Tips voor foodpairing onderaan de pagina

Domaine de Cantarelle Amor Rosé

Domaine de Cantarelle Amor Rosé

Frankrijk, Provence
€7,95
Alves de Sousa Val da Raposa Rosé
Sale-28%

Alves de Sousa Val da Raposa Rosé

Portugal, Douro
€13,85 €9,95
Le Petit Noir Sauvignon Blanc

Le Petit Noir Sauvignon Blanc

Frankrijk, Pays d'Oc
€7,75
Bodegas Emina Verdejo

Bodegas Emina Verdejo

Spanje, Rueda
€8,70
Miopasso Pinot Grigio

Miopasso Pinot Grigio

Italië, Sicilië
€8,75
Carlomango Fiano

Carlomango Fiano

Italië, Puglia
€9,25
Vignoble Alain Jaume Grand Veneur Blanc

Vignoble Alain Jaume Grand Veneur Blanc

Frankrijk, Côtes du Rhône
€10,65
Bidoli Vini Sauvignon Blanc

Bidoli Vini Sauvignon Blanc

Italië, Friuli
€12,35
Pemo Montepulciano  d'Abruzzo

Pemo Montepulciano d'Abruzzo

Italië, d'Abruzzo
€9,25
La Viña - Juan de Juanes Oro Tinto

La Viña - Juan de Juanes Oro Tinto

Spanje, Valencia
€8,75
Toon 1 - 12 van 19

Wat maakt een goeie bbq wijn? Bbq hoort met stip tot één van de wijnmomenten van het jaar! Gezellig samen genieten van een lekker glas wijn, in goed gezelschap, vergezeld van enkele heerlijk gegrilde gerechten...

Vis, schaaldieren, vlees of groenten: elk van hen heeft zijn vaste waarde tijdens onze grillmomenten... Maar welke wijn serveer je bij jouw grillmoment? Bij bbq draait het vaak om de puurheid van het gerecht in combinatie met kruiding en gegrilde aroma's,  dus zetten wij hier pure wijnen tegenover!

Vis en schaaldieren: ga voor een frisse tot licht volle witte wijn zonder of weinig houtlagering zonder al teveel complexiteit, vaak siert eenvoud vaak in dit geval. Ga voor pure smaken waarbij frisheid en kruidigheid primeren...

Vlees: maak onderscheid tussen wit of rood vlees, manier van bereiden... ga je voor puur grillen of laat je jouw ribbetjes een tijdje roken? Bij wit vlees kan je best opteren voor een iets verfijndere licht fruitige wijn met een lichte kruidigheid zonder al teveel hout (bij warm weer eventueel licht gekoeld op bv 14 a 15°). Ga je voor een gerookt gerecht kan je naar wat vollere wijnen gaan rijk aan rijp fruit, kruidigheid en lichte houttoets... Bij rood vlees liggen de wegen wat meer open, je kan gaan van verfijnd tot een volle krachtige wijn met een verfijnde houtlagering en rijpe tannine structuur. Wanneer we over tannines spreken bedoelen we het mondgevoel. Is dit erg rond en soepel of eerder wrang.. Ga vooral voor het eerste en wijnen met een gemiddelde en rijpe structuur. Samen met de kruidigheid zullen deze wijnen jouw vleesgerecht ondersteunen en extra in de verf zetten!

Groenten: Bij groenten speelt frisheid en de kruidigheid van de wijn een zeer grote rol. Geen zware, vette of complexe wijnen... Fris, kruidig, levendig en bij vele opties een lichte rondeur

Wat met rosé en bbq? Ga voor een frisse rosé met voldoende kruidigheid en een licht tot vol karakter...

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €20
Wijnhuizen
  • Bekijk meer