Menu
0
Meer dan 20 jaar ervaring in wine & food
Wij versturen naar België en Nederland
Gratis verstuurd vanaf 125€
Elke wijn ondergaat de ultieme 'redface' test

BBQ

Primitivo Di Manduria

Primitivo Di Manduria

Italië, Puglia
€13,95
Baron de Boutisse Saint-Emilion Grand Cru

Baron de Boutisse Saint-Emilion Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux
€17,56
Escorihuela Gascòn 1884  Malbec

Escorihuela Gascòn 1884 Malbec

Argentinië, Mendoza
€12,65
Le Grand Noir GSM

Le Grand Noir GSM

Frankrijk, Pays d'Oc
€9,95
Alain Jaume Grand Veneur Blanc

Alain Jaume Grand Veneur Blanc

Frankrijk, Côtes du Rhône
€10,65
Alain Jaume Vacqueyras - Grande Garrigue

Alain Jaume Vacqueyras - Grande Garrigue

Frankrijk, Côtes du Rhône
€17,95
Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape - Les Origines

Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape - Les Origines

Frankrijk, Côtes du RhôneVivino: 4.1
€43,55
Vale da Raposa Tinto
Sale-20%

Vale da Raposa Tinto

Portugal, Douro
€14,95 €11,96
Amor Rosé

Amor Rosé

Frankrijk, Provence
€7,95
Juan de Juanes Oro Tinto

Juan de Juanes Oro Tinto

Spanje, Valencia
€8,75
Alain Jaume Grand Veneur Rouge

Alain Jaume Grand Veneur Rouge

Frankrijk, Côtes du Rhône
€10,65

Wat maakt een goeie bbq wijn? Bbq hoort met stip tot één van de wijnmomenten van het jaar! Gezellig samen genieten van een lekker glas wijn, in goed gezelschap, vergezeld van enkele heerlijk gegrilde gerechten...

Vis, schaaldieren, vlees of groenten: elk van hen heeft zijn vaste waarde tijdens onze grillmomenten... Maar welke wijn serveer je bij jouw grillmoment? Bij bbq draait het vaak om de puurheid van het gerecht in combinatie met kruiding en gegrilde aroma's,  dus zetten wij hier pure wijnen tegenover!

Vis en schaaldieren: ga voor een frisse tot licht volle witte wijn zonder of weinig houtlagering zonder al teveel complexiteit, vaak siert eenvoud vaak in dit geval. Ga voor pure smaken waarbij frisheid en kruidigheid primeren...

Vlees: maak onderscheid tussen wit of rood vlees, manier van bereiden... ga je voor puur grillen of laat je jouw ribbetjes een tijdje roken? Bij wit vlees kan je best opteren voor een iets verfijndere licht fruitige wijn met een lichte kruidigheid zonder al teveel hout (bij warm weer eventueel licht gekoeld op bv 14 a 15°). Ga je voor een gerookt gerecht kan je naar wat vollere wijnen gaan rijk aan rijp fruit, kruidigheid en lichte houttoets... Bij rood vlees liggen de wegen wat meer open, je kan gaan van verfijnd tot een volle krachtige wijn met een verfijnde houtlagering en rijpe tannine structuur. Wanneer we over tannines spreken bedoelen we het mondgevoel. Is dit erg rond en soepel of eerder wrang.. Ga vooral voor het eerste en wijnen met een gemiddelde en rijpe structuur. Samen met de kruidigheid zullen deze wijnen jouw vleesgerecht ondersteunen en extra in de verf zetten!

Groenten: Bij groenten speelt frisheid en de kruidigheid van de wijn een zeer grote rol. Geen zware, vette of complexe wijnen... Fris, kruidig, levendig en bij vele opties een lichte rondeur

Wat met rosé en bbq? Ga voor een frisse rosé met voldoende kruidigheid en een licht tot vol karakter...

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €125,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €45
Merken
  • Bekijk meer