Menu
0
Meer dan 20 jaar ervaring in wine & food
We versturen tijdelijk 1 keer per week
Tot 31/3/24: Gratis verstuurd vanaf 50€
Elke wijn ondergaat de ultieme 'redface' test

BBQ

Lalande de Pomerol - 5+1 Gratis
 

Lalande de Pomerol - 5+1 Gratis

Frankrijk, Bordeaux
€17,95
Sale 0%
Vale da Raposa Tinto
 

Vale da Raposa Tinto

Portugal, Douro
€14,95 €14,95
Le Petit Noir Sauvignon Blanc
Le Petit Noir

Sauvignon Blanc

Frankrijk, Pays d'Oc
€7,75
Fûts de Chêne
 

Fûts de Chêne

Frankrijk, Bordeaux
€13,25
Alain Jaume Grand Veneur Rouge
Alain Jaume

Grand Veneur Rouge

Frankrijk, Côtes du Rhône
€10,65
Escorihuela Gascòn 1884  Malbec
Escorihuela Gascòn

1884 Malbec

Argentinië, Mendoza
€12,65
Amor Rosé
 

Amor Rosé

Frankrijk, Provence
€7,95
Sale -20%
Pinot Grigio
 

Pinot Grigio

Italië, Sicilië
€8,75 €7,00
Sauvignon Blanc Bidoli - 5+1 Gratis
 

Sauvignon Blanc Bidoli - 5+1 Gratis

Italië, Friuli
€12,35
Juan de Juanes Oro Tinto
 

Juan de Juanes Oro Tinto

Spanje, Valencia
€8,75
Médoc Rouge
 

Médoc Rouge

Frankrijk, Bordeaux
€11,25
Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape - Les Origines
Alain Jaume

Châteauneuf-du-Pape - Les Origines

Frankrijk, Côtes du RhôneVivino: 4.1
€43,55

Wat maakt een goeie bbq wijn? Bbq hoort met stip tot één van de wijnmomenten van het jaar! Gezellig samen genieten van een lekker glas wijn, in goed gezelschap, vergezeld van enkele heerlijk gegrilde gerechten...

Vis, schaaldieren, vlees of groenten: elk van hen heeft zijn vaste waarde tijdens onze grillmomenten... Maar welke wijn serveer je bij jouw grillmoment? Bij bbq draait het vaak om de puurheid van het gerecht in combinatie met kruiding en gegrilde aroma's,  dus zetten wij hier pure wijnen tegenover!

Vis en schaaldieren: ga voor een frisse tot licht volle witte wijn zonder of weinig houtlagering zonder al teveel complexiteit, vaak siert eenvoud vaak in dit geval. Ga voor pure smaken waarbij frisheid en kruidigheid primeren...

Vlees: maak onderscheid tussen wit of rood vlees, manier van bereiden... ga je voor puur grillen of laat je jouw ribbetjes een tijdje roken? Bij wit vlees kan je best opteren voor een iets verfijndere licht fruitige wijn met een lichte kruidigheid zonder al teveel hout (bij warm weer eventueel licht gekoeld op bv 14 a 15°). Ga je voor een gerookt gerecht kan je naar wat vollere wijnen gaan rijk aan rijp fruit, kruidigheid en lichte houttoets... Bij rood vlees liggen de wegen wat meer open, je kan gaan van verfijnd tot een volle krachtige wijn met een verfijnde houtlagering en rijpe tannine structuur. Wanneer we over tannines spreken bedoelen we het mondgevoel. Is dit erg rond en soepel of eerder wrang.. Ga vooral voor het eerste en wijnen met een gemiddelde en rijpe structuur. Samen met de kruidigheid zullen deze wijnen jouw vleesgerecht ondersteunen en extra in de verf zetten!

Groenten: Bij groenten speelt frisheid en de kruidigheid van de wijn een zeer grote rol. Geen zware, vette of complexe wijnen... Fris, kruidig, levendig en bij vele opties een lichte rondeur

Wat met rosé en bbq? Ga voor een frisse rosé met voldoende kruidigheid en een licht tot vol karakter...

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €45
Merken
  • Bekijk meer