Wanneer we wijn gaan combineren met pelswild (hert, everzwijn, ree,…) gaan we voor wijn die voller, krachtiger, en meer structuur heeft. Veel van deze wijnen hebben ook een kruidig karakter, dit kan mooi samenvloeien met jouw bereiding. Volle en krachtige wijnen hebben veel meer tannines, vooral in hun jeugd kunnen deze als storend worden ervaren (het wrange mondgevoel). Liefst gaan we voor wat meer gerijpte wijn waarvan de tannine mooi versmolten zijn en 1 geheel vormen met de rest van de wijn… Wijnen uit warme gebieden als Zuid-Italië, Spanje, Argentinië… hebben vaak al een versmolten tanninestructuur in hun jeugd. Welke is dan jong en welke is op dronk. Hou de volgende richtlijn aan:
Welke wijn gebruik ik voor het marineren van wild? Het type wijn we hierboven hebben besproken komt niet in aanmerking om te marineren, zou ook zonde zijn! Marineren doe je om het vlees zachter te maken, tannine gaat de boosdoener zijn! Ga voor een eenvoudige lichte fruitige wijn…
Maak het jezelf zeker niet te moeilijk en kijk zeker naar wat je zelf graag drinkt (let op! vaak is een persoonlijke smaak helemaal anders voor de andere gasten...)
Wij selecteerden onze meest bijpassende wijnen voor alle types pelswild... Laat je inspireren!
Extra vragen of info over het combineren van wijn & gerecht? Stuur gerust een vrijblijvende mail naar: [email protected] of neem telefonisch contact op 0476/47 56 62. Onze wijnadviseur geeft met veel plezier de nodige tips om de perfecte harmonie tussen wijn en gerecht te beleven!
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen