Menu
0

Tomatenrisotto met snippers gedroogde ham en burrata

 Dit recept komt uit de keuken van Puur Smaak

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150gr risottorijst (geen andere rijst nemen)
  • 1 sjalot
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 200 gr kerstomaatjes
  • verse basilicum
  • een glas witte wijn (liefst met veel smaak in maar geen zoete wijn)
  • 500ml groentenbouillon 
  • 100gr Parmezaanse kaas (geschaafd, niet in poedervorm)
  • 400ml lopende tomatensaus (bokaal met of zonder stukjes)
  • 1 burrata (mozzarella van buffel)
  • 2 grote schellen gedroogde ham (niet gerookt, enkel gedroogd)
  • goede geut olijfolie
  • zout
  • peper
  • eventueel nog een betere olijfolie en balsamicocrème
  • jouw fles Le Grand Noir Rosé uit je seasonal Winebox (en twee glazen uiteraard)

Wat doe je eerst en vooral wie doet wat?

  • Sjalot snijden (moet niet ultrafijn zijn)
  • risottorijst afwegen
  • knoflook pellen en fijn snijden
  • kerstomaatjes wassen en proberen aan het steeltje te laten
  • een glas witte wijn nemen (of twee als je er zelf ook één wilt)
  • groentenbouillon maken (500ml water opwarmen en anderhalf blokje groentenbouillon zodat het goed doorsmaakt).
  • de bouillon op het kleinste vuurtje warm houden
  • Parmezaanse kaas schaven
  • Ham snijden in fijne reepjes
  • oven opzetten op 180°C voor de tomaten
  • wokpan nemen voor het maken van de risotto
  • braadslee invetten met olijfolie, de gewassen tomaten erin leggen en licht kruiden
  • 2 diepe borden of type borden voor Pokébowl

Nu gaan we echt van start

  • zet de pan op het vuur en doe er een flinke geut olijfolie in (bodem moet helemaal bedekt zijn)
  • doe er de gesneden sjalot en de look in (heel kort bakken, mag niet bruin zien)
  • doe er de risotto allemaal in en roer om tot alles glazig ziet
  • hopelijk niet alle wijn opgedronken want nu hebben we een volledig glas nodig om in de pan te doen
  • even kort laten uitkoken
  • doe er de 400ml lopende tomatensaus  bij en wacht tot het pruttelt
  • zet de risotto royaal onder met WARME groentenbouillon en hou de rest van de groentenbouillon warm 
  • dit wordt nu even je vaste stek aan de risottopan voor het komende kwartier à 20 minuten
  • neem ondertussen de braadslee tomaten en steek die 10 minuten in de over (wacht hiermee tot de risotto zeker al 10 minuten staat te pruttelen)
  • zorg ervoor dat de risotto altijd onder blijft staan met warme groentbouillon
  • pik er al eens een korreltje uit en proef al de rijst gaar is
  • pas nu op met de hoeveelheid groentenbouillon want alles moet uitgekookt zijn
  • kijk rond je wie er niets staat te doen, want de tafel mag gedekt worden
  • als je rijsttest OK is, laat al roerend uitkoken tot je "sticky" rijst hebt
  • neem de pan van het vuur en doe er de Parmezaanse kaas onder
  • haal ook de tomaten uit de oven

Het einde is in zicht

  • neem twee diepe borden en verdeel de risotto
  • doe er de hamsnippers koud op
  • daarbovenop de baslicumblaadjes en de kerstomaten
  • snij de burrata netjes in 2 en voorzie 1/2 per bordje (pas op want de binnenkant is heel lopend)
  • neem een betere olijfolie en eventueel balsamicocrème om alles te beprenkelen

En nu rest er nog één iets: open je fles Le Grand Noir en geniet van dit zomers gerecht. Als het bij ons thuis gemaakt wordt, is het altijd precies dat we in het betere restaurant zitten. Vergeet je kookmoment zeker niet te delen op facebook en instagram.

Enjoy and keep it Wineful.

 

 

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00